dinsdag 19 juli 2011

Burda 7828

Dit patroontje kwam je zeker al enkele keren tegen. Ik was eraan begonnen en uit miserie 2 weken aan de kant gelegd. Stikken op tricot is niet mijn lievelings bezigheid. Met de overlock ben ik al een stuk verder maar als ik moet beginnen aan armsgaten en zoompjes... pff pff pfff.
Toch ben ik niet ontevreden over het resultaat. Ik ben eigenlijk op zoek om mijn gewelidge stoffenbuit uit te proberen. Het wordt misschien dit patroon maar ik wacht nog op het nieuwe halterjurk patroon van VAN KATOEN.

Enkele tips die ik kreeg om mijn frustraties te temperen. Allemaal geweldige oplossingen, een verademing voor de volgende keer.

 • Biaslint voor tricot. Voor armsgaten en zoompjes. Te koop hier
 • Zoompje afgewerkt met rolzoompjes met de overlock, de bovenkant  dubbel genomen en binnenstebuiten getrokken als een omkeerbaar kleedje.


Binnen foto's, bababa... ik wil zon!
Nog vergeten...
Ik had bezoek van een meisje van 10j dat echt onder de indruk was dat ik kon stikken. Ik maakte haar snel nog een zakje, blij dat ze was. Mijn dag was goed!
Tips voor de tafelzeil stiksters, leuke verzamel blog http://mrs-busy.blogspot.com/p/links-tafelzeil.html


6 opmerkingen:

 1. Een heel mooi jurkje, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi, wauw! Nu de zon nog..... (of was ie er al vandaag??)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik heb het halterjurk patroontje net binnen (de printer is ijverig zijn werk aan het doen), en ook dat ga ik onderaan afboorden met die vouwelastiek, geen zoommellende dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kleedje! Ik kan wel niet helemaal volgen wat je bedoelt met "de bovenkant dubbel genomen en binnenstebuiten getrokken als een omkeerbaar kleedje", maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn onervarenheid in het naaien van tricot...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél mooi kleedje!
  Waar heb jij dit patroontje gekocht? (Ik ben er ook naar op zoek..)

  BeantwoordenVerwijderen