dinsdag 27 december 2011

Mijn favoriete kado

Ik ben gek op kerstmis of toch vooral kerstavond. Samen met de familie mama papa, mijn zus en man en petekindje en mijn 10 jaar jongere broer en mijn schoonzusje. Vooral om te genieten van elkaar en natuurlijk om te geven mijn schoonzusje was blij met haar kado's. Kadotjes krijgen is ook altijd leuk maar toch geef ik liever iets. Maar dit jaar ben ik toch weggesmolten, door een kadotje van mijn papa. Ik weet niet hoe het komt maar verschillende gebeurtenissen van vroeger herinner ik me levendig. Zoals in het 2de kleuterklasje op de nonnekes school mijn vinger tussen de wc deur stak. Kleine stikdoos stond in de weg aan de wc en een nonneke sloot de deur (een stalen deur) een stuk van mijn vinger, in de auto van de nonnekes om 5 huizen verder naar de dokter te gaan, ik hoor ze nog zeggen "past op voor de autodeur dat ge uwe vinger er niet tussen steekt". In de hoek staan met mijn handen in de lucht, met mijn zus code taal afspreken om te communiceren als we elk in onze eigen kamer waren. A = 1 keer kloppen, B = 2 keer kloppen, C= 3 keer en ga maar door... snap je dat mama en papa daar niet mee konden lachen. We deden dit dan ook als we al in ons bed laggen. Als we samen in 1 kamer sliepen bleven we wakker tot 22u22 op de digitale klokradio...

Om terug te komen tot mijn wegsmelt kado. Kleine stikdoos heeft altijd al moeite gehad om zich te concentreren (ik hier trouwens een copy past dochter van in huis rond lopen) maar toch we waren flink geweest en mijn zus en ik kregen een kadotjes van de grote bazaar. Ik koos een fluitjes! Maar in de auto was erop fluiten niet echt een optie en aangezien ik niet luisterde na een waarschuwing nam mijn papa het fluitje af en smeet het buiten. Ik weet nog exact welke straat,  welk huis, wat ik voelde... jaren heb ik gedacht ik ga dat zoeken.
20-25 jaar later op kerstavond kreeg ik dit kadotje van mijn papa.


Zoveel jaren later ben ik even onder de indruk van dit gebaar van papa. Ik heb het helemaal verwerkt nu :o)

Ik heb ook genaaid, 2 broekjes voor 2 broers, Onze Joppe mocht paspop zijn.
Een voor mijn kleine meid, van 2 appel kisten een poppenbedje. De kistjes heb ik goud gespoten, een matrasje erin en de stof voor de lakentjes mocht ze zelf kiezen.

Valt het op??? Mijn foto's ietske beter. Ik heb een nieuw fototoestel gekregen van Meneer destikdoos. Ik heb al wat geoefend.
10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig cadeau, echt ontroerend! Ik zou het mezelf ook nooit vergeven... en in jouw geval ook nooit vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, ik kreeg er meteen tranen in mijn ogen van...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lief van je papa, ik werd er op slag weemoedig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. maar allez! Zo een fantastische mens dat uw vader is :-) Kben er helemaal emo van geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat is echt lief en dat dan zo op de achterkant schrijven..... Ben helemaal gesmolten....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi van je vader! Moedig. Een echte man, quoi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O zeg dat is ontroerend, zo'n lief gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De dag dat mijn vader zoiets vertederend doet, ga ik op mijn sloffen in de sneeuw dansen denk ik. In afwachting laat ik dan maar een traan bij het ontroerend gebaar van JOUW vader. SU-PER!

  BeantwoordenVerwijderen