Jules

Mijn Jules fantasie krijgt een speciaal plaatsje op mijn blog. Ik krijg meer en meer de vraag om de patroontjes te delen, ik had dit al wel een keer gedaan maar een pagina speciaal voor Jules kan dit wel vind ik.


Wat heb je nodig om de beginnen?

Het basis patroon:
Download hier


Als ik iets meer tijd heb werk ik alle stukjes apart uit... tot gauw

Op het web te vinden Jules kleertjes:

26 opmerkingen:

 1. Wow, dikke merci voor de patroontjes!! De juf zal blij zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk, nu nog iemand vinden die me daarbij kan helpen...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dankjewel, de juf was zeer tevreden met de nieuwe kleedjes van Jules. Het badjasje ziet er super uit, moest je zin hebben om ook dat patroontje te delen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Lilith gaat vanaf Pasen naar school, dus wie weet kan ik dan ook een outfit voor Jules beginnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben juf van de peuters en zou graag het patroon van de Sint kledij hebben. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lindsy camphijn4 april 2012 om 22:43

  hoe steek je het rekkertje eigelijk in de broek? dat lijkt mij het lastigste? en gebruik je klitteband en naai je knoopjes er gewoon op, of gebruik je de knoopjes echt als middel om de kleding dicht te doen?
  het is in elk geval een superleuk idee, en ik wil persé wat uitwerken tegen dat Jules terug moet na de vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geluk heeft jouw Jules met al die leuke outfits. Verkoop je ook kledij voor Jules? Ik ben namelijk niet zo'n naaiwonder...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof dat je deze bundelt! Jules logeert hier bij ons tijdens de krokusvakantie, dus ook wat tijd om wat extra outfits te maken, maar als ik de patroontjes afdruk (actual size), dan is mijn testvakje maar 4x4 cm? Moet ik het dan nog vergroten of zou dit toch kunnen kloppen en is de 5x5 cm niet juist?
  Ik probeer alvast wat uit, maar misschien toch even verduidelijken voor andere lezers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. na wat uitdokteren is de originele versie toch de juiste, de controlevakjes moeten dus 4x4 cm zijn, de patroontjes gewoon op 'actual' size afdrukken! als je ze 25% vergroot, wordt het 5x5cm maar dan is het véééééél te groot!!
   veel succes voor wie het nog wil proberen, ik ga ook verder met de garderobe :)

   Verwijderen
  2. Hoi ,
   hulp hulp, weet iemand of de handleidingen/patronen voor Jules ook passen voor klaspop Ko?tweede vraagje, zit de naadwaarde reeds in patroon (persvoetbreedte)?
   Bedankt alvast...

   Verwijderen
 9. Hoi! Mijn dochtertje is net ingetsapt en ik weet dat ze in hun klas veel doen met klaspop Jules. Ik wou als verrassing voor de juf een outfitje maken voor het kleine manneke. Heb net mijn patronen afgedrukt zodat het testvak 5x5 is. Maar aangezien ik geen pop heb om het patroon op e kunnen testen van grootte is het nu erg belangrijk dat de maten goed zijn zo hahha. Is het patroon inclusief of exclusief naad (ik veronderstel exclusief). En klopt de grootte van het testvak (ik las net de vorige reactie). Ik vind het in elk geval helemaal super dat je de patroontjes zo vriendelijk hebt uitgetekend en deelt met iedereen!
  Groetjes, Lien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo,

  Zijn deze patroontjes voor de grote Jules van in de klas ? Mijn dochtertje heeft de kleine versie van standaard boekhandel ongeveer 25 cm groot.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor ik eraan begin en mezelf zit te besakkeren: ik heb dezelfde vraag. Zijn de patroontjes voor de grote pop (waar je je hand kan instoppen)? Jules was vorig weekend op logement, maar ik kwam te laat op het idee dat een uitbreiding van zijn garderobe een leuk 'einde van het schooljaar' cadeautje zou kunnen zijn...

  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk idee! Ik ben peuterjuf en werk veel met Jules. Hij is echt een medeleerling van de allerkleinste :-)
  Nu zou ik heel graag zo'n Sintje maken. Ik vroeg me af hoe je de mijter had gemaakt? Zit er karton in om te verstevigen? Is de mijter driedimensioneel of gewoon vanvoor de mijter zoals je een kroontje maakt? En is dit met velcro gemaakt of elastiekje?
  Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk allemaal !!! Ook ik zou als verrassing voor de juf een sint-pakje willen maken voor jules...
  Zou je aub het patroontje willen delen met mij ?!
  Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik vind dit allemaal leuk: kamerjas, jasje, pyama, sintkleren,.... maar weet niet goed hoe eraan te beginnen. Heeft er soms iemand stappenplannen... met patroontjes? (is het voor klaspop, handpop?)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goedemorgen, Ik krijg de download voor basispatroon niet geopend. Aangezien ik de pop geweldig vind, zou ik graag het patroon willen openen. Kun je mij deze anders toemailen?

  Groeten,Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. SUPER! 2 vliegen in één klap: mijn naaimachine staat amper stil én ik ben een kleuterjuf van de 1ste kleuterklas met zo'n tof Julleke als klaspop. Ik kwam er niet toe om iets in elkaar te knutselen, maar met jou inspiratie moet en zal het nu wel lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook ik wil me wagen aan enkele nieuwe outfits voor jules, maar de pop logeert bij een ander kindje momenteel. Dus gezien ik geen pasmodel in huis heb, vroeg ik mij af of het basispatroon incl of excl naadwaarde is?
  alvast heel erg bedankt voor het maken/delen vh patroon en de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier ook de vraag of de naadwaarde in het patroon zit. Aan het kraagje vermoed ik van niet maar toch even voor de zekerheid vragen...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik waag me dit weekend aan een jules carnavalspakje. Leuk dat je dit wilt delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Aan alle kleuterjuffen en medenaaisters die hierop een antwoord weten, gelieve ons uit de nood helpen te helpen, zit er nu naadwaarde bij of toch niet? En zijn Jules en Ko even grote poppen? Kunnen ze kleertjes en mijters uitwisselen? :)
  Alvast hartelijk bedankt en leuk weekend! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij mij klopt er iets niet bij het bovenstuk: de schoudernaad achter is langer dan het voorstuk, en de zijnaad van het voorstuk is langer dan de zijnaad van het achterstuk... heeft niemand dat probleem? De vakjes heb ik nagemeten, die zijn juist!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo, ik zou graag de kleerkast van Jules aanvullen. Kan ik de patroontjes kopen? Downloaden? Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen