dinsdag 15 november 2011

Een winterbroekje

Dit stofje lag al van vorig jaar in de kast, gekocht op het stoffenspektakel. Iedereen zei neen toch geen broek van maken. Maar ik wilde een broek! En ben blij met het resultaat.  Ik ben mijn geduld echt wel aan het testen. Een paspel gemaakt, een beleg, plooikes, zakje vooraan en achteraan. Vrijdagavond begonnen en maandag helemaal klaar. Dikke duim voor mij!
Patroon: Knippie 4/2011 nummer 21
stof: Stoffenspektakel
Na mijn laatste bericht kreeg ik al enkele keren de vraag waar ik de patroontjes vandaan haal voor Jules. Ik heb zelf wat rond gezocht en vond via lilakleedjes.blogspot.com en katrientjesvanalles.blogspot.com de patroontjes. Zij hebben ze zelf getekend. Ik heb deze van lilakleertjes ingescand en voor jullie afdrukbaar gemaakt.

Ik heb een pagina gemaakt speciaal voor Jules, http://destikdoos.blogspot.com/p/jules.html met de patroontjes.


7 opmerkingen:

 1. Ik zou ook niet direct aan een broek gedacht hebben, maar ik vind het heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat stofje heeft hier ook al voor broekjes gediend! Bedankt voor de link maar het is lilakleedjes.blogspot.com en niet lilakleertjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeiemorgen,
  Ik wil graag aan dit broekje beginnen, maar ben nog een beetje huiverig. Ik heb het patroon en stof inmiddels in huis, maar is het te doen voor een beginner? De rokjes van mme zsazsa heb ik inmiddels onder de knie en ook de burda 7828 jurk. Wat denk je, is dit broekje dan te doen? En heb je nog tips?
  Hartelijke groet, Ineke uit NL

  BeantwoordenVerwijderen